SPECIALIZED BODY GEOMETRY FIT

Specialized Body Geometry Fit är den mest ingående bikefiten på marknaden där man sätter åkare och cykel i ett helhetsperspektiv. Alla människor är olika och behöver därför anpassa sin cykel efter just sina förutsättningar för att sitta optimalt på cykeln. Det handlar om längd, form, armlängd, benlängd men även rörlighet i muskler och anatomiska skillnader som vinkel på fötter och knän samt ryggradens kurva. Små justeringar kan göra stora skillnader för din sittställning. Framför allt vid längre turer eller när du ska prestera ditt max. En bikefit hjälper alla typer av cyklister oavsett nivå att cykla längre, snabbare och med bättre komfort.

Body Geometry Fit består av fem steg:

1. Intervju inför bikefit

Här går vi igenom vad dina mål för cyklingen är och om du har några speciella behov med din cykel. Vi tittar även på skadehistorik som kan vara avgörande för dina inställningar på cykeln.

2. Anatomisk bedömning och bedömning av rörlighet

Här gör vi en rad tester för att utvärdera dina anatomiska egenskaper och rörlighet samt mäter avstånd mellan sittbenen (ischal tuberosities). Bland annat tittar vi på fotstruktur, knäposition, stabilitet i leder, musklernas längd mm. Över 20 faktorer tas i beräkning för att skapa en så detaljerad rapport som möjligt inför kommande steg.

3. X/Y Plan (från sidan av cykeln)

Här ser vi till att du sitter neutralt på din cykel utifrån dina anatomiska egenskaper. Vi ställer in sadelhöjd, sadelns position i längsled, cleat-position och float, styrstamslängd och vinkel mm. Detta steg görs med cykeln uppspänd på en trainer så justeringar kan göras med hänsyn till belastning.

4. Z Plan (framifrån och bakifrån cykeln)

Här siktar vi på att få en så stabil belastning som möjligt genom knä och fotled samt att du sitter "square" på cykeln. Vi tittar bland annat på eventuellt behov av inläggssulor och/eller shims och Q-Faktor.

5. Uppföljning

Det är viktigt att testa sina nya inställningar även ute på vägen då det kan skilja sig lite mot att cykla på en trainer inomhus. Därför återkopplar vi efter ett par veckor för att diskutera hur allting känns och gör eventuella efterjusteringar.

För mer information, pris och bokning, kontakta oss gärna via mail eller telefon.

niklas@sodersport.se

063-514670